Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κατανόηση της εγχώριας τοποθέτησης και απόδοσης 5G το 2023

  • από
5G Positioning

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Με την έλευση της νέας τεχνολογίας Διαδικτύου, η κατανόηση του αντίκτυπου της τοποθέτησης 5G είναι απαραίτητη για οποιονδήποτε καταδύεται στο 5G στο σπίτι. Με την έλευση της πέμπτης γενιάς internet ή 5G, που υπόσχεται ασύλληπτες ταχύτητες και εξαιρετικά ανώτερες επιδόσεις.

Επιπλέον, ειδικά σε σύγκριση με τον άμεσο προκάτοχό του, το 4G, έχουν έρθει στο φως πολυάριθμες τεχνολογικές προκλήσεις και εμπόδια. Επιπλέον, αυτό ισχύει κυρίως για τις λειτουργίες της τεχνολογίας κάτω από τη ζώνη συχνοτήτων των 6 GHz, καθιστώντας τη διείσδυση μέσα από τοίχους, έπιπλα και άλλα εμπόδια πρόκληση. Στην ιδανική περίπτωση, δεν υπάρχει πρόβλημα με το 4G ή τις προηγούμενες γενιές ασύρματης τεχνολογίας.

Τοποθέτηση 5G

Εξαιρετικές ταχύτητες Διαδικτύου και κατανόηση της θέσης 5G

Ευτυχώς, το 5G μας φέρνει υψηλότερες ταχύτητες, λήψεις και πιο σταθερή υποδομή στα κυψελωτά μας δίκτυα. Χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, η τοποθέτηση 5G σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έκανε το ντεμπούτο της. Επιπλέον, ο κλάδος μας σήμερα έχει πολλές απαιτήσεις απόδοσης όσον αφορά την ακρίβεια, την καθυστέρηση, την αξιοπιστία και πολλά άλλα.

Ενώ αυτό εμποδίζει την ικανότητα του 5G να παρέχει αξιόπιστη απόδοση σε εσωτερικούς χώρους, σε σπίτια, γραφεία, οικιακά γραφεία και εστιατόρια, μπορούμε να περιμένουμε αρκετές λύσεις σε αυτό το πρόβλημα. Ενώ αυτοί οι παράγοντες έχουν επιβραδύνει την εμπορική υιοθέτηση του 5G, είναι απίθανο να αποτρέψουν την ευρύτερη υιοθέτηση συνολικά.

Το πιο σημαντικό, το όνειρο του αστραπιαίου διαδικτύου 5G στο σπίτι σας είναι ζωντανό. Αλλά είναι πιο περίπλοκο από τις προηγούμενες γενιές ασύρματης συνδεσιμότητας. Αυτό το άρθρο παρέχει ένα σύντομο παράδειγμα απαιτήσεων τοποθέτησης και απόδοσης 5G σε εσωτερικούς χώρους.

Τοποθέτηση 5G

The Rise of Reconfigurable Smart Surfaces (RIS)

Η αρχική λύση σε αυτό το πρόβλημα ήταν η εισαγωγή πολλαπλών μονάδων που αντανακλούν ηλεκτρομαγνητικά κύματα γύρω από το εσωτερικό περιβάλλον. Αλλά το πιο σημαντικό, αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ ακριβό. Και αυτό αύξησε την πολυπλοκότητα των συστημάτων WiFi κατά μια τάξη μεγέθους. Δυστυχώς, αυτό το έχει καταστήσει απρόσιτο για τα περισσότερα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις.

Μια καλύτερη, πιο απρόσκοπτη λύση είναι η χρήση αναδιαμορφώσιμων έξυπνων επιφανειών (RIS), οι οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα μπλοκαρίσματος σήματος και να εξαλείψουν περιοχές σκίασης επικοινωνίας. Η αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων βοηθά στην επίλυση της πολυπλοκότητας της τοποθέτησης 5G για οικιακούς χρήστες.

Το κάνει αυτό ενώ είναι σημαντικά φθηνότερο, έχοντας σχετικά λιγότερα εξαρτήματα και ένα απλό σύστημα συνολικά, καθιστώντας εύκολη την ευρεία ανάπτυξη. Ως αποτέλεσμα, αυτή η νέα νέα τεχνολογία λύνει ένα πιθανό πρόβλημα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεκλειδώνοντας σημαντική αξία στη διαδικασία.

Συστήματα κάλυψης εσωτερικών χώρων, ιδιοκτησία και επιχειρηματικά μοντέλα – Τοποθέτηση 5G

Το 5G ουσιαστικά άνοιξε μια τεράστια νέα ευκαιρία για τους χειριστές εσωτερικού χώρου και τους ιδιοκτήτες κτιρίων. Η ανάγκη για πυκνότερη κάλυψη και τα εγγενή ζητήματα τοποθέτησης συχνότητας του 5G σημαίνουν ότι τα κτίρια απαιτούν δυνατότητες ευρέος φάσματος. Επίσης, αν και απαιτεί αρχική επένδυση, μπορεί να προσθέσει σημαντική αξία μακροπρόθεσμα.

Ανάλογα με την πυκνότητα χρήσης και τις προκλήσεις που θέτουν τα εμπόδια, τα κτίρια θα απαιτούν είτε ένα κατανεμημένο σύστημα κεραίας είτε ενσωματωμένα συστήματα μικρών κυψελών για την παροχή κάλυψης. Ιδανικά, μπορούν να το κάνουν αυτό με ιδιωτική πρόσβαση πολλαπλών εταιρειών, ενός φορέα ή ιδιωτικής πρόσβασης. Και με τη δυνατότητα για μερίδιο εσόδων ή πρόσθετες υπηρεσίες για τους επισκέπτες.

Εν τω μεταξύ, τα γραφεία, οι πανεπιστημιουπόλεις, τα στάδια και τα εμπορικά κέντρα θα βρουν εξαιρετική χρήση με αυτό το μοντέλο, με διαμερίσματα ή πολυκατοικίες σε κοντινή απόσταση. Επιπλέον, δεδομένης της εκτεταμένης υποδομής που απαιτείται για τη συνδεσιμότητα 5G, τέτοια μοντέλα βοηθούν στην κατανομή των δαπανών, μειώνοντας την επιβάρυνση μόνο για τους φορείς εκμετάλλευσης.

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη συνδεσιμότητα 5G; Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε

Το 5G προσφέρει πληθώρα νέων και συναρπαστικών ευκαιριών για τους καταναλωτές. Για παράδειγμα, αν χρειάστηκαν 5 λεπτά για να κατεβάσετε μια ολόκληρη ταινία σε 4G, οι ταχύτητες Διαδικτύου 5G μπορούν να κάνουν το ίδιο σε 30 δευτερόλεπτα, αλλά είναι καλύτερο να μην μεγαλώνετε πολύ τις ελπίδες σας, ειδικά δεδομένου ότι οι προκλήσεις συνεχίζονται.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το εύρος θέσης 5G και τα προβλήματα συνδεσιμότητας στο σπίτι, τη δουλειά ή αλλού, το καλύτερο θα ήταν να μεταβείτε σε 4G, τουλάχιστον προσωρινά. Είναι πολύ εύκολο να απενεργοποιήσετε το 5G σε τηλέφωνα Android και το iOS δεν είναι τόσο πίσω.

συμπέρασμα

Θα δούμε τη συνεχή ανάπτυξη και διείσδυση του 5G αυτή τη δεκαετία. Πολύ περισσότερο, καθώς οι νεότερες τεχνολογίες συνοδεύονται από καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα για να το κάνουν προσιτό στις μάζες. Μέχρι τότε, όμως, είναι καλύτερο να έχετε ανοιχτές τις επιλογές σας. Η κατανόηση της τοποθέτησης 5G είναι απαραίτητη, ειδικά για τους οικιακούς χρήστες σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο νέο τομέα.

Δοκιμή λογισμικού

Η δοκιμή λογισμικού βοηθά στην εξάλειψη σφαλμάτων και διασφαλίζει ότι το προϊόν πληροί τις καθορισμένες απαιτήσεις, αλλά υπάρχει επίσης κατανοητός δισταγμός. Σε πολλές περιπτώσεις, η διαφορά μεταξύ μιας εφαρμογής που λειτουργεί καλά και μιας εφαρμογής που αποτυγχάνει μπορεί να οφείλεται στο αν οι προγραμματιστές και οι υπεύθυνοι δοκιμών έχουν πραγματοποιήσει ενδελεχείς δοκιμές σε όλο τον κύκλο ζωής ανάπτυξης λογισμικού.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *