Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

10 Συμβουλές ανακαίνισης προϋπολογισμού – Εφημερίδα Old House

  • από
10 Συμβουλές ανακαίνισης προϋπολογισμού - Εφημερίδα Old House

Τα παλιά σπίτια χρειάζονται επισκευές και αναβαθμίσεις συστημάτων, τα οποία δεν είναι φθηνά. Ωστόσο, ένα παλιό σπίτι μπορεί να προσφέρει και άλλα πλεονεκτήματα. Η ποιότητα των υλικών – σκληρό ξύλο, σοβάς τριών στρώσεων, παράθυρα διπλής ανάρτησης, ξύλινη επένδυση – σημαίνει ότι τα στοιχεία είναι ανθεκτικά και σχεδιασμένα για επισκευή και όχι για αντικατάσταση. Η γυμνή κουζίνα με πολλαπλούς πάγκους και δάπεδο από λινέλαιο είναι πιο φιλική προς τον προϋπολογισμό από τις περισσότερες. Άνετα ατελείς, με στρώσεις ιστορίας, παλιά σπίτια προσφέρονται για ένα εκλεκτικό μείγμα.

1. Σχεδιάστε τα πάντα εκ των προτέρων

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ορίσετε έναν προϋπολογισμό και να τον τηρήσετε.

  • Ο σχεδιασμός της σειράς των εργασιών αποφεύγει την ανοικοδόμηση, όπως όταν τα όμορφα φινιρίσματα καταστρέφονται από μια διαρροή οροφής που θα έπρεπε να είχε διορθωθεί πρώτα.
  • Ερευνήστε τους κωδικούς δόμησής σας: αυτός ο φεγγίτης μπορεί να είναι πολύ ψηλός, το νέο γκαράζ πολύ κοντά στη γραμμή του ακινήτου.
  • Εάν θέλετε να ενσωματώσετε αντικείμενα που έχουν διασωθεί, χρειάζεστε μετρημένα σχέδια για να τα φιλοξενήσετε στη διαδικασία ανακαίνισης ή κατασκευής.
  • Θα αποφύγετε να κάνετε επιλογές της τελευταίας στιγμής και να πληρώσετε επιπλέον έξοδα αποστολής.
Για να αποφύγετε την ανακατασκευή, μην σκέφτεστε καν τις εσωτερικές εργασίες έως ότου η οροφή είναι υγιής, οι καμινάδες ελεγχθούν και καθαριστούν και δεν προγραμματιστούν προσθήκες.
Φωτογραφία: Eric Roth

Μια συμβουλή που έρχεται χρόνο με το χρόνο: Ζήστε στο σπίτι, κατά προτίμηση όλες τις εποχές, πριν αρχίσετε να σχεδιάζετε μεγάλες αλλαγές. Αυτά περιλαμβάνουν το γκρέμισμα τοίχων, τη μετακίνηση αγωγών ύδρευσης, την εκτόξευση της κουζίνας και την προσθήκη – όλα αυτά είναι δαπανηρές ανακαινίσεις για τις οποίες θέλετε να είστε σίγουροι πριν προσλάβετε έναν σχεδιαστή ή εργολάβο, πόσο μάλλον να ξεκινήσετε την κατεδάφιση. Φέτος, καθώς παρατηρείτε πώς χρησιμοποιείτε πραγματικά τα δωμάτια, σχεδόν σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη σχετικά με τις πρώιμες υποθέσεις και προκαταλήψεις.

Έχετε ένα γενικό σχέδιο – στη συνέχεια αποφασίστε πού θα εξοικονομήσετε ή πού θα ξοδέψετε χρήματα. Μερικές καλές αποφάσεις από νωρίς μπορούν να σας αγοράσουν αυτό το καλλιτεχνικό πλακάκι ή την ανακαινισμένη vintage σόμπα που πάντα θέλατε. Συντελεστής στα παρεπόμενα – ενοικίαση σκουπιδιών, άδειες, σύμβουλος χρωμάτων. Θυμηθείτε τον «παράγοντα μανιταριών» καθώς μεγαλώνουν τα έργα: Η ανακαίνιση της κουζίνας σας μπορεί να περιλαμβάνει την επανάληψη του μάκτρου και την απαίτηση αναβάθμισης στο εξωτερικό κατάστρωμα, οπότε προϋπολογισμός γι’ αυτό.

Όταν επιλέγετε έναν ανάδοχο, μην επιλέγετε απαραίτητα τη χαμηλότερη προσφορά. μια χαμηλή προσφορά μπορεί να σημαίνει κακή κατασκευή, υλικά, παραλείψεις ή λεπτομέρειες. Όσο πιο λεπτομερής είναι η προσφορά, τόσο πιο πιθανό είναι να έρθετε (καλά, σχεδόν) με προϋπολογισμό.

Μια προειδοποίηση: Αν και σχεδόν όλοι οι αναγνώστες OHJ κάνουν τουλάχιστον κάποιες εργασίες επισκευής μόνοι τους, το DIY μπορεί να είναι δαπανηρό. Οι εργολάβοι λένε ιστορίες για δουλειές που περιλαμβάνουν την επανεκτέλεση της δουλειάς του ιδιοκτήτη του σπιτιού του πελάτη — συχνά με μεγαλύτερο κόστος από ό,τι αν καλούνταν αρχικά οι επαγγελματίες. Όταν πρόκειται για μεγάλες εργασίες, και ειδικά για οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει πραγματική ζημιά αν γίνει λάθος, να είστε ρεαλιστές σχετικά με τις δεξιότητες και την υπομονή σας. Σε κάθε περίπτωση, σκεφτείτε την επένδυση που θα πρέπει να κάνετε σε νέα και ειδικά εργαλεία. Μην ξεχνάτε την ασφάλεια.

2. Αποθήκευση στην κουζίνα

Καλύτερη συμβουλή για τον προϋπολογισμό: Μην προσθέτετε αν δεν χρειάζεται! Ο σχεδιαστής μπορεί να κάνει το δωμάτιο πιο αποτελεσματικό. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ντουλάπι ή μια ντουλάπα στο mudroom για επιπλέον αποθήκευση. Εάν είναι δυνατόν, μην μετακινείτε γραμμές νερού, καθώς πρόκειται για μια σημαντική δαπάνη που κλέβει από τον προϋπολογισμό του σχεδιασμού σας.

Σε ένα παλιό σπίτι της Νέας Αγγλίας, ένας νεροχύτης από σχιστόλιθο που βρέθηκε στο υπόγειο είχε τοποθετηθεί πάνω από ένα απλό, βαμμένο βασικό ντουλάπι στη γυμνή αλλά πλήρως λειτουργική κουζίνα. Φωτογραφία: Eric Roth

Εκτός και αν δεν μπορούν να σωθούν, κρατήστε και αναβαθμίστε τα υπάρχοντα ντουλάπια ή τουλάχιστον μερικά από αυτά. Τα ντουλάπια από ξύλο και MDF μπορούν να βαφτούν ή να βερνικωθούν. μπορείτε να προσθέσετε τζάμια στις επάνω πόρτες ή να αλλάξετε το υλικό. Ελέγξτε το κόστος του ντουλαπιού προσθέτοντας ένα ανεξάρτητο κομμάτι ή κτίριο σε μια καλύβα ή συρταριέρα. Τα vintage κομμάτια είναι λιγότερο ακριβά από τα ημι-προσαρμοσμένα ντουλάπια. Χρησιμοποιήστε ανοιχτά ράφια αντί για δεύτερη σειρά κορυφών.

Οι συσκευές μεσαίας κατηγορίας είναι καλές. Τα προσιτά ψεύτικα υλικά και τα πλακάκια παραγωγής φαίνονται καλά όταν είναι σωστά λεπτομερή.

3. Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα

Τα καλά υλικά και η κατασκευή κοστίζουν περισσότερο εκ των προτέρων. Αλλά σχεδόν πάντα εξοικονομούν χρήματα με την πάροδο του χρόνου. Οι εργασίες επισκευής είναι ακριβές σε κάθε περίπτωση και οι εργασίες είναι καταστροφικές. Μην δημιουργείτε επαναλαμβανόμενο κύκλο.

  • Επιλέξτε μια στέγη μεγάλης διάρκειας, καθώς η εργασία είναι το μεγαλύτερο μέρος του κόστους. Επιλέξτε με σύνεση PVC ή σύνθετη ξυλεία για εξωτερικά στοιχεία που αποτυγχάνουν. το υλικό είναι ακριβό, αλλά δεν θα αντικαθιστάτε τις μαρκίζες ή τη σχάρα κάθε πέντε χρόνια.
  • Αντίστροφως, μην πέσετε σε «αναβαθμίσεις» που δεν θα πληρώσουν για δεκαετίες, όπως νέα τριπλά τζάμια. Αντίθετα, ξοδέψτε λιγότερα σε πάνελ στεγανοποίησης και κρούσης.
  • Αποφύγετε τις τάσεις για είδη υψηλής τιμής. Το διαχρονικό είναι πιο εύκολο να ζεις.

4. Αγοράστε υπολείμματα

Είναι ακριβό να κάνετε μια μεγάλη παραγγελία για κάτι νέο, είτε πρόκειται για πλακάκια είτε για ταπετσαρία. Αγοράστε υπολείμματα και επιστροφές. Αγοράστε λίγο φυσικό μάρμαρο που έχει απομείνει για να το τοποθετήσετε ως σανίδα για κέικ. Ο φαρδύς αργαλειός που προσφέρεται προς πώληση μπορεί να κοπεί και να δεθεί για σκάλα. Το άκρο του μπουλονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ρωμαϊκή απόχρωση ή κουρτίνα. Αναζητήστε μια παραγγελία πλακιδίων που απορρίφθηκε.

Αναζωογονήστε έναν φθαρμένο δίσκο ή προσθέστε μια νέα προσωπικότητα με έντονα χρώματα. Ιστορικά, η μπροστινή πόρτα γινόταν συχνά με χρώμα διαφορετικό από το αμάξωμα και την επένδυση. Αναβάθμιση φωτισμού ή υλικού. Φωτογραφία: Gross & Daley

5. Βασιστείτε στο χρώμα της βαφής

Η βαφή είναι το καλύτερο καλλυντικό και είναι φθηνό αν το κάνετε μόνοι σας. Βελτιώστε την ελκυστικότητα βάφοντας την μπροστινή πόρτα ή τα παντζούρια σας. Στο εσωτερικό, η επιλογή των ιστορικών χρωμάτων δίνει μια κατάλληλη βάση για την εποχή στα δωμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα βαφής αντί για καλούπια ή ταπετσαρία για να σπάσετε τους τοίχους (προτείνει νταντάκι ή ζωφόρο). Το στένσιλ (σχεδιασμός σχεδίου χρησιμοποιώντας κομμένο πρότυπο) είναι φθηνότερο από την ταπετσαρία.

Έχετε αταίριαστα έπιπλα στην τραπεζαρία ή στη βεράντα; Βάψτε τα πάντα στο ίδιο χρώμα για να δημιουργήσετε ένα συνεκτικό σύνολο. Τα παλιά έπιπλα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν με μια νέα στρώση χρώματος, είτε είναι μονόχρωμα είτε διακοσμημένα με ρίγες, σφουγγάρι ή σχέδια με ελεύθερο χέρι. Όταν έρθει η ώρα να βάψετε το εξωτερικό, χρησιμοποιήστε χρώματα βαφής και τοποθέτηση για να τονίσετε (ή να διορθώσετε) τις αναλογίες και να κάνετε ακόμα και ένα βαρετό σπίτι να αξίζει μια δεύτερη ματιά.

6. Κάντε έξυπνες αντικαταστάσεις

Δεν χρειάζεται κάθε δωμάτιο ένα χειροποίητο ανατολίτικο χαλί. Οι πάγκοι συμπαγούς επιφάνειας είναι φθηνότεροι από τους πάγκους από πέτρα και δεν απαιτούν συντήρηση. Το λινέλαιο και τα εμπορικά πλακάκια είναι φιλικά προς τον προϋπολογισμό και προσαρμόσιμα. Εξωτερικά, η χρήση PVC και σύνθετων υλικών αντί για ξύλο έχει νόημα σε υγρούς χώρους.

Το πραγματικό λινέλαιο είναι ένα εξαιρετικό, ιστορικό προϊόν και συχνά μια δουλειά DIY. Φωτογραφία ευγενική προσφορά: Steve Jordan

7. Κάντε το μόνοι σας – μερικές φορές

Τα κοινά έργα DIY περιλαμβάνουν ελαφριά κατεδάφιση, προπαρασκευαστικές εργασίες και βαφή, μικρές επισκευές σοβά, μόνωση λαμαρίνας, βασικές ταπετσαρίες και επισκευές ξύλινων παραθύρων. Ζυγίστε πρώτα την επένδυση του εργαλείου.

Εάν απαιτεί άδεια ή πιστοποίηση, μην το κάνετε μόνοι σας. Μείνετε μακριά από υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, θεμέλια και εργασίες στέγης.

Αναστηλωτές που επέλεξαν τα μέσα τους: Το χαλί σκάλας Karastan είναι κατασκευασμένο από μηχανή και ανθεκτικό. Φωτογραφία: Gridley + Graves

8. Χρησιμοποιήστε τη σωτηρία

Μερικές φορές το προϊόν είναι φθηνότερο από ό,τι αν αγοραστεί καινούργιο. άλλες φορές, Η διάσωση εισάγει ένα μοναδικό σημείο εστίασης ή ιστορία μέσα στο σπίτι. Απλώς θυμηθείτε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων για να συμπεριλάβετε μεγάλα κομμάτια και να έχετε μαζί σας μετρήσεις.

  • Νέα-παλιά μετοχή είναι μια άλλη κατηγορία; ορισμένοι αντιπρόσωποι ειδικεύονται σε αχρησιμοποίητο υλικό περιόδου.
  • Δεν αγοράζονται όλα τα αποθηκευμένα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις σανίδες οροφής για να επιδιορθώσετε τα δάπεδα στον κάτω όροφο.

9. Παρακολουθήστε τις πωλήσεις ακινήτων

Τα μεγάλα παλιά σπίτια χρειάζονται έπιπλα. Τα νέα έπιπλα είναι ακριβά. Τα έπιπλα αντίκες και vintage κοστίζουν συχνά λιγότερο, ακόμα κι αν τα κομμάτια χρειάζονται ρετούς ή επένδυση. Οι ζωντανές δημοπρασίες και οι εκπτώσεις ακινήτων είναι φίλοι σας! Όλες οι τιμές αντικατοπτρίζονται σε τοπικές δημοπρασίες. Μπορείτε να βρείτε πολυελαίους, χειροποίητα χαλιά, μαγειρικά σκεύη, βικτοριανά φωτιστικά, Fiestaware, έργα τέχνης – όχι μόνο έπιπλα.

Επιλέξτε μερικά βασικά που λειτουργούν σε όλες τις εποχές και τα αρχιτεκτονικά στυλ: καρέκλες Windsor, καναπές με κινητά μπράτσα… ορειχάλκινα κρεβάτια και κουνιστές σέικερ… δέρμα στα μέσα του αιώνα. Δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσετε από την αρχή εάν μετακινηθείτε. Φωτογραφία: Greg Premru

10. Αγοράστε κλασικά έπιπλα

Τα κλασικά μικρά κομμάτια αναμειγνύονται και ταιριάζουν καλά και πιθανότατα θα βρουν μια θέση σε άλλο δωμάτιο ή στο διπλανό σπίτι. Αποφύγετε τα περίεργα κομμάτια και τους καναπέδες που δεν χωρούν από τη μεσαία πόρτα. Τα ποιοτικά έπιπλα είναι μια αξιόλογη επένδυση: φαίνονται καλά, γερνούν καλά και μπορούν να ταπετσαριστούν ξανά. Είναι καλό να αγοράζετε μόνο ένα το χρόνο ή όσο το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας. Μπορείτε να αγοράσετε λιγότερο ακριβά έπιπλα – ας πούμε, ξύλινα ρολά, λυγαριά, πάγκο, αντίκες – για να τα χρησιμοποιήσετε στο σαλόνι τώρα και μετά να τα μεταφέρετε σε χώρο ηλιοθεραπείας ή βεράντα όταν είστε έτοιμοι να αγοράσετε πιο σημαντικά κομμάτια για τα κύρια δωμάτια. Γνωρίστε το βασικό στυλ του σπιτιού. Δεν χρειάζεται να αγκαλιάσετε τη διακόσμηση εποχής. αλλά προσέξτε τη συμβατότητα και τις αναλογίες για να επιλέξετε έπιπλα που θα δείχνουν πάντα κατάλληλα για το χώρο.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *