Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

5 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ασφάλεια στο πλυντήριό σας

 • από
Washing Machine

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Τα πλυντήρια ρούχων έγιναν γρήγορα απαραίτητο μέρος κάθε νοικοκυριού. Γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να πλύνετε με ασφάλεια άλλα οικιακά αντικείμενα στο πλυντήριό σας; Με αυτήν την αξιόπιστη συσκευή, μπορείτε να πετάξετε τα ρούχα σας στο πλυντήριο και να εστιάσετε σε άλλες βασικές εργασίες. Επιπλέον, το πλυντήριό σας μπορεί να σας εξοικονομήσει ώρες από το μούλιασμα, το πλύσιμο και το ξέβγαλμα των ρούχων σας στο χέρι για να τα κάνετε καινούργια.

Πλυντήριο

Ήρθε η ώρα να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το πλυντήριό σας για να καθαρίσετε αυτά τα πράγματα

Χρησιμοποιείτε το πλυντήριό σας και δεν σκέφτεστε ποια άλλα είδη σπιτιού μπορείτε επίσης να καθαρίσετε; Μπορεί να σας εκπλήξει το γεγονός ότι το πλυντήριό σας μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα για να σας βοηθήσει στο σπίτι. Και κρατήστε τα πράγματα υγιεινά και καθαρά χωρίς να ανησυχείτε για ζημιές. Μερικές φορές αισθανόμαστε κολλημένοι σε ό,τι μπορούν να πλύνουν με ασφάλεια τα μηχανήματα μας, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα.

Είτε έχετε ένα πλυντήριο ρούχων με δύο μπανιέρα είτε ένα πλήρως αυτόματο πλυντήριο, ένα πράγμα είναι σίγουρο: ένα πλυντήριο είναι μια συσκευή που εξοικονομεί χρόνο και μειώνει το φορτίο. Σε τελική ανάλυση, όχι μόνο κάνει το πλύσιμο ρούχων πιο βολικό, αλλά προσφέρει επίσης έναν τρόπο να καθαρίσετε πολλά άλλα είδη σπιτιού χωρίς προβλήματα.

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, ήρθε η ώρα να βελτιώσετε το πλυντήριό σας και να το χρησιμοποιήσετε για κάτι περισσότερο από ένα απλό πλύσιμο και άλλα βρώμικα ρούχα. Μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα πολλά άλλα καθημερινά είδη οικιακής χρήσης, απλά τοποθετώντας τα στο μηχάνημά σας. Για να σας βοηθήσουμε, δείτε μερικά παραδείγματα οικιακών ειδών που μπορείτε να καθαρίσετε με το πλυντήριό σας.

Πλυντήριο

1 – Γεμιστά παιχνίδια

Τα λούτρινα ζωάκια, όπως τα αρκουδάκια και τα κουνελάκια, φαίνονται χαριτωμένα και χαϊδευτικά, αλλά συνήθως χάνουν τη γοητεία τους αν μυρίσουν. Δυστυχώς, αυτοί οι ρύποι στα παιδικά παιχνίδια μπορούν επίσης να βλάψουν την υγεία τους. Ευτυχώς, τα περισσότερα βελούδινα παιχνίδια πλένονται στο πλυντήριο. Πρώτα, ελέγξτε ότι η ετικέτα φροντίδας λέει ότι είναι ασφαλές να πετάτε τα γεμιστά παιχνίδια σας στο πλυντήριο και, στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να καθαρίσετε επιτυχώς τα λούτρινα ζώα στο πλυντήριο.

 • Αφαιρέστε τα αξεσουάρ και τα χαλαρά μέρη από το παιχνίδι πριν το πλύνετε για να αποφύγετε ζημιές.
 • Τοποθετήστε τα γεμιστά παιχνίδια σε μια μεγάλη διχτυωτή τσάντα ή μαξιλαροθήκη για να προστατεύσετε τα ευαίσθητα μέρη. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ή δύο πετσέτες με το φορτίο για επιπλέον επένδυση και προστασία.
 • Πλύνετε τα παιχνίδια σε έναν ήπιο κύκλο με κρύο νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό.
 • Εάν αποφασίσετε να στεγνώσετε τα λούτρινα ζωάκια σας στο στεγνωτήριο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή χωρίς ή χαμηλή θερμοκρασία για να αποτρέψετε το κάψιμο. Μπορείτε επίσης να στεγνώσετε τα παιχνίδια στον αέρα, αλλά να τα στεγνώσετε καλά.

2 – Μαξιλάρια

Αν απλώς ψήνετε τα μαξιλάρια σας και αλλάζετε τα καλύμματα, πιθανότατα δεν κάνετε αρκετά για να προστατεύσετε την υγεία σας. Επειδή τα χρησιμοποιούμε κάθε βράδυ και σε στενή επαφή με το ανθρώπινο σώμα, τα μαξιλάρια συνήθως περιέχουν πολλούς μύκητες. Χωρίς σωστό καθαρισμό, αυτά τα μικρόβια μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Επίσης, εάν δεν θέλετε να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας, η λύση είναι απλή: πλύνετε στο πλυντήριο τα μαξιλάρια αφρού, ινών ή συνθετικών μαξιλαριών τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο στο πλυντήριό σας για να τα διατηρήσετε καθαρά.

Για να σας καθοδηγήσουμε σε αυτή τη διαδικασία, ανατρέξτε στις παρακάτω οδηγίες:

 • Αφαιρέστε τις μαξιλαροθήκες και τοποθετήστε δύο μαξιλάρια για να διατηρήσετε το μηχάνημα ισορροπημένο.
 • Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού για να μην αφήσετε υπολείμματα και πλύνετε τα μαξιλάρια σε απαλό κύκλο με ζεστό νερό.
 • Στεγνώστε τα μαξιλάρια σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά με μερικές μπάλες στεγνωτηρίου για να γίνουν πιο αφράτα.

3 – Καθαρίστε τις κεφαλές σφουγγαρίστρας στο πλυντήριό σας

Η χρήση σφουγγαρίστρας για τον καθαρισμό δαπέδων από βρωμιά και σκόνη είναι εύκολη. Ωστόσο, το καθάρισμα των κεφαλών σφουγγαρίστρας γίνεται πόνος όταν λερώνονται οι κεφαλές σφουγγαρίστρας. Ίσως γι’ αυτό κάποιοι αγοράζουν μια νέα κεφαλή σφουγγαρίστρας αντί να πλένουν στο χέρι μια μεταχειρισμένη, αλλά αυτή η πρακτική είναι ακριβή και σπάταλη. Αντίθετα, αφήστε το πλυντήριό σας να χειριστεί την κουραστική δουλειά της αφαίρεσης βρωμιάς και υπολειμμάτων από την επαναχρησιμοποιήσιμη κεφαλή σφουγγαρίστρας. Εδώ είναι όλα όσα χρειάζεται να κάνετε:

 • Αφαιρέστε τυχόν μεγάλα σωματίδια φαγητού ή βρωμιάς από τις ίνες της σφουγγαρίστρας και πετάξτε. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την κεφαλή σφουγγαρίστρας σε μια σακούλα ρούχων.
 • Γεμίστε το πλυντήριο με ζεστό νερό και απορρυπαντικό και αφήστε την κεφαλή σφουγγαρίστρας να μουλιάσει για μισή ώρα.
 • Πλύνετε την κεφαλή σφουγγαρίστρας με απαλό κύκλο, παραλείψτε το στεγνωτήριο και κρεμάστε για να στεγνώσει.

4 – Κουρτίνες μπάνιου

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο τις περισσότερες υφασμάτινες και πλαστικές κουρτίνες μπάνιου; Επομένως, δεν χρειάζεται να χάνετε χρόνο ή ενέργεια για να τα τρίψετε με το χέρι. Για να καθαρίσετε τις βρώμικες κουρτίνες μπάνιου στο πλυντήριο, φροντίστε να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα πράγματα:

 • Προσθέστε μια ή δύο αφράτες πετσέτες στο πλυντήριο για να τρίψετε την κουρτίνα του μπάνιου και να μην κολλήσει, ζαρώσει και σκιστεί.
 • Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού και ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο πλύσιμο για να αφαιρέσετε καλύτερα τη βρωμιά, τα υπολείμματα σαπουνιού και άλλα κολλώδη στοιχεία από την κουρτίνα του μπάνιου.
 • Χρησιμοποιήστε έναν απαλό κύκλο και την υψηλότερη στάθμη νερού κατά το πλύσιμο.
 • Προσθέστε μισό φλιτζάνι σε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι στον κύκλο ξεβγάλματος για να απολυμάνετε και να αφαιρέσετε την υπολειμματική οσμή.

5 – Επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες

Πιθανότατα να έχετε πληρώσει μερικά για επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες παντοπωλείου στο σπίτι. Αν και αυτές οι σακούλες είναι εξαιρετικές για το περιβάλλον, το να μην τις πλένετε μπορεί να οδηγήσει σε διασταυρούμενη μόλυνση των τροφίμων και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σας.

Επίσης, αν αναβάλλετε αυτήν την εργασία, απλώς βάλτε τα σε μια σακούλα ρούχων και ρίξτε τα στο πλυντήριο για να ολοκληρώσετε αυτήν την εργασία. Δεδομένου ότι αυτά τα είδη έχουν υφασμάτινα υλικά, μπορείτε να τα αντιμετωπίζετε ως κανονικά ρούχα. Και προσθέστε τα στο εβδομαδιαίο σας φορτίο για να τα διατηρήσετε καθαρά.

Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή όταν χρησιμοποιείτε το πλυντήριό σας

Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλυντήριό σας για να καθαρίσετε πολλά από τα είδη του σπιτιού σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να καθαρίσετε μαξιλάρια καρέκλας βεράντας, χαλάκια αυτοκινήτου, χαλάκια μπάνιου, κλιπ μαλλιών, γραβάτες, κουρτίνες, αθλητικά παπούτσια, καπέλα του μπέιζμπολ, μπότες UGG και πολλά άλλα. Ωστόσο, να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή όταν καθαρίζετε οποιοδήποτε αντικείμενο.

Το καθάρισμα των οικιακών αντικειμένων δεν χρειάζεται πάντα να είναι κουραστικό και χρονοβόρο. Με τη βοήθεια του αξιόπιστου πλυντηρίου ρούχων σας, μπορείτε άνετα να διατηρήσετε πολλά από τα πράγματά σας καθαρά και χωρίς μικρόβια. Ελέγξτε τις ετικέτες φροντίδας ή κάντε έρευνα στο διαδίκτυο για να διαπιστώσετε εάν το αντικείμενο πλένεται στο πλυντήριο. Με έναν τόσο εύκολο τρόπο να πλένετε διάφορα είδη οικιακής χρήσης, μπορείτε να απολαύσετε ένα καθαρότερο περιβάλλον στο σπίτι χωρίς σχεδόν καμία προσπάθεια.

Χακ καθαρισμού

Όσον αφορά τον καθαρισμό, θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό. Είμαι πάντα στο κυνήγι του τέλειου καθαρισμού για να διευκολύνω τον καθαρισμό μου.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *