Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

6 εύκολες συμβουλές για να αυξήσετε την παραγωγικότητα του γραφείου σας στο σπίτι

  • από
Home Office Productivity

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Εργασία από το σπίτι σημαίνει αύξηση της παραγωγικότητας του γραφείου σας στο σπίτι. Με ορισμένες βασικές οδηγίες, μπορείτε να εργαστείτε αποτελεσματικά και αποδοτικά. Η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι το νέο φυσιολογικό για μερικούς, αλλά είναι το γραφείο σας στο σπίτι; Εάν όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εύκολες συμβουλές για να αισθάνεστε άνετα και παραγωγικοί ενώ εργάζεστε από το σπίτι.

Παραγωγικότητα γραφείου στο σπίτι

Αυξήστε την παραγωγικότητα του γραφείου σας στο σπίτι

Η δημιουργία ενός χώρου ειδικά για το γραφείο στο σπίτι σας (ακόμα και αν είναι απλώς μια μικρή γωνιά του διαμερίσματός σας) μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ισορροπημένη κατάσταση εργασίας/ζωής και να βελτιώσετε την παραγωγικότητα του γραφείου σας στο σπίτι. Έτσι, ιδανικά, αυτό θα πρέπει να είναι η κύρια εστίασή σας όταν δημιουργείτε την τέλεια εγκατάσταση γραφείου στο σπίτι.

Ας το παραδεχτούμε. Όλοι θέλουμε το τέλειο γραφείο στο σπίτι, αλλά υπάρχουν περισσότερα από αυτά που συμπεριλαμβάνουμε. Έχει επίσης να κάνει με το να νιώθουμε χαλαροί και να έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να εργαστούμε αποτελεσματικά. Επομένως, αν δεν έχετε τετραγωνικά μέτρα, μην ανησυχείτε. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το γραφείο στο σπίτι σας.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές παραγωγικότητας στο γραφείο στο σπίτι που θα σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε τη διάθεση και τη ροή εργασίας σας.

Παραγωγικότητα γραφείου στο σπίτι

Επιλέγοντας τον χώρο σας

Η επιλογή του γραφείου σας στο σπίτι μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση. Αρχικά, πρέπει να παρέχετε αρκετό χώρο για όλα όσα χρειάζεστε για να αισθάνεστε άνετα και να έχετε όλα τα εργαλεία στη διάθεσή σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την παραγωγικότητα του γραφείου σας στο σπίτι και θα σας κάνει άνετους και παραγωγικούς.

Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε ένα σημείο που σας ταιριάζει, είτε κοντά σε τοίχο είτε σε παράθυρο. Ο καθένας λειτουργεί με τον δικό του τρόπο και τη δική του ζώνη άνεσης. Μερικοί άνθρωποι δουλεύουν καλύτερα στην τραπεζαρία τους, άλλοι στην κρεβατοκάμαρά τους και άλλοι στο τραπεζάκι του σαλονιού.

Εάν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε έναν χώρο γραφείου στο σπίτι, μπορείτε να τον μετατρέψετε σε ένα περιβάλλον που θα σας εμπνεύσει και θα σας τονώσει, ενώ θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στην εργασία που έχετε. Εάν όχι, μπορείτε πάντα να προσαρμόσετε το δωμάτιο ώστε να λειτουργεί ως ευχάριστος χώρος εργασίας.

Πάντα να μετράτε τον χώρο σας εκ των προτέρων για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος στο γραφείο σας. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι θα χρειαστείτε ράφια ή ντουλάπια για πράγματα όπως εκτυπωτές, συσκευές φαξ, μόντεμ και άλλες εξωτερικές συσκευές.

Αφθονία πηγών ενέργειας

Το σύγχρονο εργατικό δυναμικό μας είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κινητό και όλοι χρειαζόμαστε μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας. Τοποθετήστε λοιπόν το γραφείο σας κοντά σε μια πρίζα για να μην ξεμείνετε από ηλεκτρονικά. Εάν όχι, μπορείτε να αγοράσετε το καλύτερο προστατευτικό υπερτάσεων, έτσι ώστε μια νεκρή μπαταρία να μην σας εμποδίζει να λειτουργείτε όταν είστε εν κινήσει.

Δεν σκεφτόμαστε συχνά πράγματα όπως πηγές ενέργειας όταν φτιάχνουμε το γραφείο μας στο σπίτι. Προσπαθήστε όμως να έχετε ένα χωρίς πολλά από αυτά στη διάθεσή σας. Φυσικά, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε πολλά βύσματα για τον εξοπλισμό του υπολογιστή σας. Επίσης, εάν δεν έχετε, μπορείτε πάντα να καλέσετε τον τοπικό σας ηλεκτρολόγο για να εγκαταστήσει μερικά. Όταν πρόκειται για την παραγωγικότητα του γραφείου σας στο σπίτι, αυτή η πρακτική συμβουλή είναι σωτήρια.

Λάβετε αρκετό φωτισμό για να αυξήσετε την παραγωγικότητα του οικιακού γραφείου

Θα θελήσετε να παρέχετε επαρκή φωτισμό μέσα και γύρω από τον χώρο εργασίας σας για βέλτιστη παραγωγικότητα στο γραφείο στο σπίτι. Αλλά δυστυχώς, δεν σκεφτόμαστε συχνά τον φωτισμό και πώς μπορεί να επηρεάσει τις παραγωγικές μας ικανότητες και τη γενική υγεία μας. Οπότε φυσικά μπορείτε να τοποθετήσετε τον χώρο εργασίας σας κοντά σε παράθυρο για να εκμεταλλευτείτε τον φυσικό φωτισμό.

Μαζί με τον καφέ σας, θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε σωστά τη μέρα σας και θα αυξήσετε την παραγωγικότητα του γραφείου σας στο σπίτι. Επίσης, να χρησιμοποιείτε πάντα ένα εξαιρετικό φωτιστικό γραφείου με δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του φωτός και φωτισμό εναέριου χώρου για να διατηρείτε υψηλή παραγωγικότητα και τη συνολική ψυχική σας υγεία.

Προσωπικές αλλά συγκινητικές πινελιές

Ένα υπέροχο πράγμα σχετικά με την εργασία από το σπίτι είναι ότι μπορείτε να ρυθμίσετε το γραφείο σας όπως θέλετε. Για παράδειγμα, θέλετε να δημοσιεύσετε εικόνες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα να χαλαρώνουν μπροστά στο γραφείο σας για να σας ενθαρρύνουν να εργάζεστε περισσότερο και να αυξήσετε την παραγωγικότητα του γραφείου στο σπίτι.

Αν έχετε πράσινο αντίχειρα, προσθέστε μερικά φυτά στο χώρο. Μπορείτε να διακοσμήσετε το γραφείο σας όπως θέλετε, με φυτά ή στάμπες από κίνητρα. Αντίστροφα, αν δεν έχετε πράσινο αντίχειρα, προσθέστε ένα όμορφο τεχνητό φυτό δαπέδου γύρω από τον χώρο σας. Κάνοντας αυτό, θα βιώσετε μια στιγμιαία διακοσμητική μεταμόρφωση για να τονώσετε τη διάθεση και την παραγωγικότητά σας.

Παραγωγικότητα γραφείου στο σπίτι

Απολαύστε την άνεση του γραφείου σας στο σπίτι

Περνάμε τις περισσότερες εργάσιμες μέρες μας καθισμένοι στα γραφεία μας, γι’ αυτό φροντίστε να κάθεστε σε μια άνετη καρέκλα γραφείου. Όσο είμαστε σε αυτό, το να βεβαιωθείτε ότι κάθεστε σωστά θα σας βοηθήσει επίσης να αποδώσετε και να νιώσετε καλύτερα. Το πιο σημαντικό, μια κορυφαία καρέκλα γραφείου με εργονομικό σχεδιασμό θα προσφέρει μέγιστη άνεση και θα αυξήσει την παραγωγικότητα στο γραφείο του σπιτιού σας.

Εάν πρέπει, τοποθετήστε το φορητό υπολογιστή σας στο ύψος των ματιών. Η εργασία από το σπίτι σας επιτρέπει επίσης να αποφασίσετε πόσο βολικός θέλετε να είστε. Για παράδειγμα, όταν πρόκειται για το κλιματιστικό σας, δεν χρειάζεται να παραπονεθείτε αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή ή ένα παράθυρο μένει ανοιχτό το χειμώνα.

Βρίσκοντας μια καλή ισορροπία

Βρείτε ένα χαρούμενο μέσο μεταξύ εργασίας και αναψυχής. Αποτρέψτε τον εαυτό σας από το να σας κατακλύζει η πολλή δουλειά. Κάντε συχνά διαλείμματα. Πηγαίνετε μια βόλτα έξω ή διαβάστε ένα καλό βιβλίο. Όταν καθαρίσετε το μυαλό σας, μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά και να αυξήσετε την παραγωγικότητα του γραφείου σας στο σπίτι.

Ρύθμιση γραφείου στο σπίτι

Τώρα που εργάζεστε από το σπίτι, ήρθε η ώρα να μάθετε νέες πρακτικές και παραγωγικές συμβουλές για τη δημιουργία ενός γραφείου στο σπίτι. Από την όψη των πραγμάτων, όλοι μπορεί να βρεθούμε να δουλεύουμε και από το σπίτι.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *