Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

6 Οικοδομικά Υλικά χαμηλής συντήρησης για να ανακαινίσετε το σπίτι σας

  • από
Building Materials

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Όταν σχεδιάζετε την επόμενη ανακαίνιση του σπιτιού σας, θα θέλετε να παρακολουθείτε τον προϋπολογισμό σας χρησιμοποιώντας εύκολα στη συντήρηση και οικονομικά δομικά υλικά. Θα ήταν ασφαλές να πούμε ότι η Αμερική βρίσκεται στη μέση μιας φρενίτιδας για τη βελτίωση του σπιτιού. Επιπλέον, οι τρέχουσες μετρήσεις που αποκαλύπτονται από το Discover Home Loans δείχνουν ότι το 79% των ιδιοκτητών σπιτιού προτιμούν να ανακαινίσουν το σπίτι τους παρά να αγοράσουν ένα νέο.

Οικοδομικά υλικά

Πώς η επιλογή δομικών υλικών χαμηλής συντήρησης μπορεί να βελτιώσει το έργο σας

Όλοι αγαπάμε και εκτιμούμε τα σπίτια μας. Οπότε φυσικά θέλουμε να βρούμε τρόπους να τα ομορφύνουμε και να τα κάνουμε πιο άνετα για τις οικογένειές μας. Όλοι ανυπομονούμε να εξοικονομήσουμε αρκετά χρήματα ή ένα στεγαστικό δάνειο που μας επιτρέπει την πολυτέλεια να ολοκληρώσουμε αυτά τα έργα. Μερικές φορές μια ανακαίνιση μπάνιου ή κουζίνας μπορεί να αυξήσει τη δικαιοσύνη και τη συνολική αξία του σπιτιού μας.

Επιπλέον, διάφοροι λόγοι για να ανακαινίσετε ένα σπίτι περιλαμβάνουν τη βελτίωση της λειτουργικότητας, την αύξηση της άνεσης και την αύξηση της αξίας μεταπώλησης. Επιλέξτε δομικά υλικά χαμηλής συντήρησης για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει όλα αυτά τα πλαίσια κατά τη διάρκεια ενός έργου αναδιαμόρφωσης. Επιπλέον, μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το έργο σας δεν θα καταρρεύσει με την πάροδο του χρόνου. Και διατηρεί την αξία του σε βάθος χρόνου.

Παρακάτω, θα βρείτε πώς να σας βοηθήσουμε να ταξινομήσετε μερικά από τα δομικά υλικά με τη χαμηλότερη συντήρηση στην αγορά.

ιδέες για τη βελτίωση του σπιτιού

1 – Μόνωση Polyiso

Με την ενεργειακή απόδοση στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων των περισσότερων ιδιοκτητών σπιτιού το 2023, δεν είναι περίεργο που τα έργα μόνωσης είναι από τις πιο μοντέρνες ανακαινίσεις στον κλάδο της οικιακής βελτίωσης. Είτε πρόκειται για μόνωση χαμηλότερης ποιότητας, στέγης ή τοίχου, οι ιδιοκτήτες σπιτιού αναζητούν τρόπους να αυξήσουν την τιμή R του σπιτιού τους και να μειώσουν τη θερμογέφυρωση όπως ποτέ πριν.

Όταν ερευνάτε τύπους μόνωσης για εξωτερικούς τοίχους, η καλύτερη επιλογή στην αγορά είναι η σανίδα Polyiso. Αν και θα είναι λίγο πιο ακριβό από τις βασικές επιλογές αφρού ψεκασμού ή υαλοβάμβακα, τα οφέλη υπερβαίνουν κατά πολύ το υψηλότερο κόστος.

Επιπλέον, η τιμή R ανά ίντσα είναι πάνω από 6, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες σπιτιού να χρησιμοποιούν μια λεπτή σανίδα που δεν περιορίζει τις επιλογές κατασκευής, όπως τα πιο ογκώδη προϊόντα μόνωσης. Επιπλέον, τα δομικά υλικά όπως αυτό διαθέτουν μια ισχυρή και ανθεκτική κατασκευή σανίδων που εξασφαλίζει συνεχή μόνωση για τους τοίχους του σπιτιού σας, οι οποίοι δεν χρειάζονται συνεχή συντήρηση λόγω της καθίζησης με την πάροδο του χρόνου και της παραμόρφωσης λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οικοδομικά υλικά

2 – Παράθυρα με βαθμολογία τυφώνα

Τα παράθυρα είναι μια από τις πιο κρίσιμες πτυχές της παροχής ενός αεροστεγούς κτιρίου για το σπίτι σας. Και ένα από τα πρώτα μέρη κατεστραμμένο σε κακές καιρικές συνθήκες. Ως αποτέλεσμα, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αντικαθιστούν παλιομοδίτικα ξύλινα κουφώματα υπέρ των επιλογών αλουμινίου.

Τα κουφώματα αλουμινίου είναι πλήρως ανθεκτικά στην υγρασία. Και μην αντιμετωπίζετε ζημιές από την υπεριώδη ακτινοβολία με τον ίδιο τρόπο που κάνουν τα ξύλινα κουφώματα. Συνήθως, τα ξύλινα κουφώματα πρέπει να βάφονται ή να επεξεργάζονται τακτικά για να αποφευχθεί η ζημιά από τον ήλιο.

Για εκείνους τους ιδιοκτήτες σπιτιού που ζουν σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ακραία καιρικά φαινόμενα και πρέπει να επενδύσουν λίγο περισσότερο σε μια αναβάθμιση παραθύρων, μπορείτε να απολαύσετε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από το αλουμίνιο αναβαθμίζοντας σε παράθυρα από χάλυβα τυφώνα.

Χρησιμοποιώντας ένα συμπαγές ατσάλινο πλαίσιο και φύλλα που είναι πλήρως ανθεκτικά σε ζημιές από κρούση, τα παράθυρα τύπου τυφώνα χρησιμοποιούν ενισχυμένο γυαλί που μπορεί να αντέξει ανέμους έως 250 MPH και κρούσεις βλημάτων έως 100 MPH.

Όταν οι γείτονές σας δυσκολεύονται να βρουν έναν επαγγελματία τεχνικό παραθύρων μετά από μια άσχημη καταιγίδα, η περιουσία σας θα παραμείνει αλώβητη με τα παράθυρά της που χαρακτηρίζονται από τυφώνα.

3 – Παρακαμπτήριος κορμών από χάλυβα

Αν και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη ρουστίκ γοητεία της παραδοσιακής επένδυσης από ξύλο και τούβλο, οι απαιτήσεις συντήρησης αυτών των υλικών τα καθιστούν συντριπτικά για τους σημερινούς ιδιοκτήτες σπιτιού που βρίσκονται εν κινήσει. Για παράδειγμα, οι ξύλινες σανίδες πρέπει να συντηρούνται ή να βάφονται κάθε δύο χρόνια για να διατηρηθούν οι μονωτικές τους ιδιότητες. Εναλλακτικά, υλικά όπως τούβλα θα πρέπει να σφραγίζονται τακτικά για να αποφευχθεί η απορρόφηση υγρασίας.

Τα καλά νέα είναι ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να επιτύχουν την ίδια ρουστίκ εμφάνιση με πέτρα, σανίδα ή σανίδα και σανίδα χωρίς να υποφέρουν τίποτα όσον αφορά την αντοχή, επιλέγοντας μοντέρνα χαλύβδινα πλαισιώματα. Και το παράγουν σε στυλ που δεν διακρίνονται από τα παραδοσιακά υλικά επένδυσης. Επιπλέον, η χαλύβδινη επένδυση κορμών είναι πλήρως ανθεκτική στη φωτιά, την υγρασία, τα παράσιτα και τις ζημιές από κρούση. Και μπορείτε εύκολα να το καθαρίζετε με πλύσιμο υπό πίεση κάθε έξι μήνες.

Επίσης, οι αντίπαλοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι το αρχικό κόστος της χαλύβδινης επένδυσης είναι υψηλότερο από άλλους τύπους παρακαμπτηρίου. Ωστόσο, το κόστος ιδιοκτησίας καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής γίνεται πολύ ανταγωνιστικό. Ειδικά αν σκεφτείτε ότι η χαλύβδινη επένδυση δεν θα χρειαστεί ποτέ να αντικατασταθεί καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής του σπιτιού σας και απαιτεί λίγους, αν όχι καθόλου, πόρους συντήρησης.

4 – Σύνθετα πλακίδια

Όπως και οι σύγχρονες επιλογές επένδυσης, τα καινοτόμα υλικά στέγης μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ανθεκτικότητα της στέγης σε σύγκριση με τις παραδοσιακές επιλογές στέγης. Για παράδειγμα, τα σύγχρονα σύνθετα βότσαλα οροφής από καουτσούκ, υαλοβάμβακα και ανακυκλωμένα πλαστικά πολυμερή είναι μια εξαιρετική επιλογή. Επιπλέον, αυτά τα οικοδομικά υλικά μπορούν να έρχονται σε στυλ που σχεδόν δεν διακρίνονται από προϊόντα όπως ασφαλτοτάπητα και ξύλινα πλακάκια.

Ωστόσο, τα σύνθετα βότσαλα έχουν τις υψηλότερες βαθμολογίες πυρκαγιάς και πρόσκρουσης στην αγορά. Αυτό τους δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των πυρίμαχων ξύλινων πλακιδίων και των ασφαλτικών έρπητα ζωστήρα που είναι επιρρεπείς σε φουσκάλες.

Επιπλέον, αυτά τα παραδοσιακά προϊόντα διασπώνται με παρατεταμένη έκθεση στις ακτίνες UV. Και συνήθως απαιτούν αντικατάσταση κάθε 15 έως 25 χρόνια. Από την άλλη πλευρά, ο σύνθετος έρπητας ζωστήρας γενικά βαθμολογείται καλά και μπορεί να διαρκέσει έως και 50 χρόνια. Επιπλέον, σας βοηθά να διασφαλίσετε ότι διατηρείτε την ίδια στέγη στο σπίτι σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής της. Και χωρίς κανένα τρέχον κόστος επισκευής.

5 – Εσωτερικές πινελιές με καπλαμά πέτρας – Όμορφα οικοδομικά υλικά

Όσον αφορά την κατασκευή για ανθεκτικότητα, το μυαλό πολλών ανθρώπων πηγαίνει αμέσως στα θεμέλια, το πλαίσιο ή τα εξωτερικά στοιχεία του σπιτιού που οι δυνάμεις της φύσης θα δοκιμάσουν άμεσα. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να εξετάσετε τα δομικά υλικά χαμηλής συντήρησης για το εσωτερικό του σπιτιού σας. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε γυαλισμένα δάπεδα από σκυρόδεμα, μη πορώδεις πάγκους χαλαζία και εξαρτήματα από ανοξείδωτο χάλυβα. Θα βρείτε επίσης ορισμένα χαρακτηριστικά εσωτερικού σχεδιασμού που είναι ανθεκτικά και καθαρίζονται εύκολα.

Μια άλλη εξαιρετική ιδέα είναι να ενσωματώσετε πινελιές από καπλαμά πέτρας σε όλο το εσωτερικό του σπιτιού σας. Είτε το χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε έναν τοίχο με έμφαση στο μπάνιο είτε για να δώσετε κάποια υφή γύρω από ένα τζάκι, είναι μια καλή επιλογή. Επιπλέον, η στιβαρή όψη της επεξεργασμένης πέτρας θα προσφέρει μακροχρόνια γοητεία σε βαμμένους τοίχους που απαιτούν τακτική επαναβαφή για να καλύψουν τις ζημιές από την καθημερινή χρήση.

6 – Διαπερατοί δρόμοι με χαλίκι

Οι κλασικοί τσιμεντένιοι δρόμοι φαίνονται εντυπωσιακοί όταν είναι νέοι, αλλά μπορεί να υποστούν ζημιά από τις δυνάμεις της φύσης. Χωρίς σωστή στεγανοποίηση, το σκυρόδεμα μπορεί να είναι πολύ πορώδες. Και εγκυμονεί τον κίνδυνο να ραγίσει και να αποκολληθεί κατά τη διάρκεια ενός κύκλου κατάψυξης/απόψυξης. Επίσης κινδυνεύουν να υποστούν ζημιά λόγω έκπλυσης του υποστρώματος κατά την απορροή βαρέως νερού. Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών στρέφονται σε περατούς χωματόδρομους για να μετριάσουν αυτές τις ανησυχίες και να προωθήσουν μια σταθερή εμφάνιση στο δρόμο.

Ενώ οι παραδοσιακοί χωματόδρομοι κινδυνεύουν να ραγίσουν και να σβολιάσουν με τη χρήση ή τις κακές καιρικές συνθήκες, οι σύγχρονοι χωματόδρομοι θα παραμείνουν στη θέση τους. Και κάντε αυτό με διαπερατές επιστρώσεις κλειδωμένες στο υπόστρωμα του διαδρόμου.

Το πιο σημαντικό, αυτό συγκρατεί το χαλίκι στη θέση του και εξασφαλίζει βέλτιστη αποστράγγιση. Και μια σταθερή εμφάνιση για το δρόμο σε όλες τις εποχές.

Αντέξτε στη δοκιμασία του χρόνου με αυτά τα δομικά υλικά χαμηλής συντήρησης

Όταν αναλαμβάνετε ένα έργο αναδιαμόρφωσης, η επιλογή υλικών που θα συνεργάζονται καλά είναι απαραίτητη. Και θέλετε να εξασφαλίσετε συνεχή επιτυχία ανακαίνισης και να διατηρήσετε την αξία τους μακροπρόθεσμα.

Έχοντας αυτό υπόψη, είναι καλή ιδέα να βρείτε αυτά τα δομικά υλικά χαμηλής συντήρησης. Για να επαναλάβουμε, η μόνωση Polyiso, τα παράθυρα τύπου τυφώνα, η επένδυση από ατσάλι, τα σύνθετα πλακάκια οροφής, οι πινελιές από καπλαμά πέτρας και τα διαπερατά χαλίκια κάνουν καλές επιλογές. Σκεφτείτε αυτά τα έξι δομικά υλικά χαμηλής συντήρησης για το επόμενο έργο βελτίωσης του σπιτιού σας.

Οικολογικά προϊόντα για το σπίτι

Το να ζεις έναν οικολογικό τρόπο ζωής δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο. Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεκινήσετε. Όταν πρόκειται για τη μετάβαση σε έναν οικολογικό τρόπο ζωής, είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε από το σπίτι.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *