Diş Beyazlatma Yöntemleri ve Tedavisi

Diş Beyazlatma Yöntemleri ve Tedavisi

Diş Beyazlatma Yöntemleri ve Tedavisi: Diş beyazlığı, kişinin dış görünüşü için çok önemlidir. Kişilerin dişlerinde bulunan renk uyumsuzlukları, psikolojik olarak kişinin kendini iyi hissetmemesine neden olabilir. Evde diş beyazlatmanın yanı sıra diş hekimleri aracılığı ile de diş beyazlatma yöntemleri vardır.

Dişler Neden Beyazlığını Kaybeder?

Anne karnında çocuğun almış olduğu besinler çocuğun diş beyazlığına etki eder. Annenin hamile iken ya da bebekken tüketilen antibiyotikler dişlerin sararmasına neden olur. Sigara, kahve ve çay gibi maddeler dişlerin sararmasında anında etkilidir. En önemlisi ise içme suyundaki flor miktarıdır. İçme suyundaki flor miktarı da dişlerde sararmalara yol açabilir. Diş sararmaları kendi içerisinde ikiye ayrılır;

  • İç Renklenme

Dişin iç tarafında yer edinmiş olan lekelenmelere denir. İlaç kullanımı ya da fazla flor tüketimi sonucu oluşan lekelenme çeşididir. İç renklenmeye sahip olan kişiler diş beyazlatma işleminden faydalanabilir. Birçok kişide beyaz dişlere yol açar.

  • Dış Renklenme

Sigara, kahve ve çay gibi besinlerin tüketilmesi ile oluşan sararmalardır. Bu ürünler içerisinde bulunan boyalar ile birlikte dişe yapışır ve renk bozukluklarına sebep olurlar. Diş taşı temizliği ile bu lekelerken kolaylık ile kurtulmak mümkündür.

Renklendirmelerin ikisinde de ayrı diş beyazlatma işlemi uygulanır. Bu yüzden önce dişin sararmasının nedeni bulunmalıdır. Ardından diş hekimi yardımı ile kişiye uygun tedavi yöntemi seçilmelidir.

Lazer Destekli Diş Beyazlatma Yöntemi Nedir ve Kimlere Uygulanır?

18 yaşından büyük kişilerde bu tedavi uygulanır. Ayrıca lazer ile diş beyazlatma işlemi hamile kişilerin üzerinde uygulanmaz. Diş eti ile ilgili tedavi gören kişilerde lazer tedavi tavsiye edilmez. Dişin kökü açıkta olduğu için mikrop kapmaya müsaittir.

Lazer destekli diş beyazlatma yöntemi üzerinden diş beyazlatma işlemine girecek olan kişiler çay tüketmemelidir. Çay, kahve, kola ve sigara gibi maddeler beyazlatma işleminin etkisini göstermemesine neden olur. Kişi, tedavi uygulandıktan sonra bir değişim görmeyebilir.

Lazer İle Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Kişi, diş hekimi ile birlikte bu tedaviye uygun olup olmadığına karar vermelidir. Diş hekiminin kararının ardından bu tedavi uygulanabilir. İşleme başlamadan önce kişinin dişlerinin bir fotoğrafı çekilir ve dişlerinin rengi belirlenir. Bu aşama, işlem sonrası beyazlığın ne miktarda olduğunu anlamak içindir.

Bu işleme gelmeden önce kişi, florürsüz diş macunu kullanmalıdır. Florürsüz diş macunu ile dişler fırçalandıktan sonra işleme başlanabilir. Öncelikle dişlerin temizliği sağlanır ve tartarlarından arındırılır. Ardından işlem esnasında dudaklar ve diş etlerinin zarar görmemesi amaçlanır. Bir koruyucu takılarak ağzın tamamen açılması sağlanır.

Dişlere bir jel sürülür ve jellerin üzerine lazer ışınlamalar yapılır. Lazer ışınlamaların süresi ortalama 30 saniye sürer. Kişinin diş lekesi ve diş yapısı bu süre üzerinde değişkenliğe sebep olur. İşlemin son aşamasında ise jeller dişten çıkarılır.

Dişler işlem sonrasında gözle görülür bir şekilde beyazlamış olacaktır. Lazerle diş beyazlatma işlemi sonrasında kişi çay ve kahve gibi ürünlerden uzak durmalıdır. İki gün boyunca bu ürünler tüketilmemelidir. Aksi takdirde tedavi ters etki yaratabilir.

Lazer ile diş beyazlatma işlemi ortalama üç yıl boyunca görünümünü korur. Ancak kişinin tükettiği çay ve kahve miktarı bu renk değişimini hızlandırır. Kişi, ağız bakımına özen gösterir ve tükettiği ürünlere dikkat ederse beyazlık daha uzun sürebilir.

Evde Diş Beyazlatma Yöntemi

Diş hekimi tarafından belirlenen bu yöntem, lekelenmenin az olduğu kişilerde uygulanır. Diş hekimi tarafından kişinin ağız içi ölçüsü alınır. Kişiye yapılan plastik ağızlık ile diş beyazlatma işlemi uygulanır. Bu ağızlık ortalama bir hafta boyunca günde dört saat kullanılır. Ancak kişiye göre bu süreler değişebilir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.