Diş Hassasiyet Nedenleri ve Tedavisi

Diş Hassasiyet Nedenleri ve Tedavisi

Diş Hassasiyet Nedenleri Ve Tedavisi Diş sağlığı bütün vücudu etkileyen önemli bir etkendir. Diş sağlığı beslenme zincirinin ilk aşaması olan ağız için oldukça önemlidir. Sağlıksız dişler bütün beslenme düzenini etkileyebilir. Ağız içerisinde bulunan hastalıklar mideyi ve diğer sindirim organlarını doğrudan etkiler. Sağlıksız diş etleri ve çürük dişler vücudun sağlığı için risk oluşturabilirler.

Diş Hassasiyet Nedenleri ve Tedavisi 

Ağız içi hastalıkların en çok görüleni ise hassas dişlerin oluşumu olarak bilinir. Hassas dişler ağız içerisinde ağrı ve sızılara neden olabilirler. Diş hassasiyetine sahip olan kişiler tükettikleri yiyecekler konusunda oldukça dikkatli olmalıdırlar. Herhangi bir yiyecek şiddetli ağrıya neden olabilir ve kişinin başka hastalıklarının oluşmasına yol açabilir.

Hassas dişler korunabilir ve ağrı olmaması için çeşitli önlemler alınabilir. Diş Hassasiyet Nedenleri Ve Tedavisi korunması büyük ve önemli tedaviler ile değil, kolay çözümlerle gerçekleştirilebilir. Diş hassasiyeti açıkta bulunan kökleri etkileyen bir diş problemidir. Dişlerin dış yüzeyinde bulunan diş mineleri aşınır ve diş etleri çekilir. Bu durum sonucunda kişinin diş hassasiyeti artar ve kişinin yaşam kalitesi oldukça düşer. Diş hassasiyeti için önlemler alınmalıdır.

Diş Hassasiyetinin Belirtileri Nelerdir?

Kişinin, gündelik yaşamında tükettiği besinlerin artık sızı yapıyor olması bir diş hassasiyeti belirtisidir. Kişinin dişinde sıcak ya da soğuk besinler tükettiğinde ağrı oluşuyor ise diş ağrısı belirtisi olabilir. Ayrıca asitli içecek ve yiyecekler tüketme sonucunda da ağrı gözükebilir.

İlerleyen diş hassasiyeti durumlarında ise kişi soğuk havalarda konuştuğunda dahi dişleri sızlayabilir. Diş hassasiyeti her zaman aynı sıklıkla kendini göstermeyebilir. Bazen kendisini gösterebilirken, bazı durumlarda uzun süre ağrı hissedilmeyebilir. Ancak tedavi edilmediği süreç boyunca sürekli ağrı yapan diş hassasiyeti durumu da mevcuttur.

Hassas Dişler Neden Olur?

Hassas dişlerin oluşumunun birden fazla nedeni olabilir. Kişinin Diş Hassasiyet Nedenleri Ve Tedavisi  sebebi bilinmeli ve tedavide ona göre bir yol izlenmelidir.

  • Dişlerde oluşan çürükler,
  • Diş etlerinin geriye çekilmesi,
  • Dişlerde tartar oluşumu ve temizlenmesi sonucu dişlerin kökünün ortaya çıkması,
  • Herhangi bir nedenden dolayı kırılmış olan dişler,
  • Şekli bozulmuş ve bir arada duramayan dişler,
  • Dolgu işlemi görmüş olmak,
  • Diş beyazlatmak için herhangi bir işleme maruz kalmak,
  • Herhangi bir diş tedavisi sonucu oluşan kısa süreli diş hassasiyeti,
  • Olması gereken dışında diş fırçası kullanmak,
  • Dişleri sert bir şekilde fırçalamak ve diş minesinin aşınmasına neden olmak,
  • Asitli içecek ve yiyeceklerin çok tüketilmesi,
  • Reflü gibi hastalıkların sonucu olarak dişlerin aşınması,
  • Diş eti hastalıklarının sonucu olarak kişilerde diş hassasiyeti görülebilir.

Diş Hassasiyeti Nasıl Teşhis Edilir?

Diş hassasiyeti kişide görülen belirtiler ile teşhis edilebilir. Kişide diş hassasiyetinin belirtilerinden bir ya da daha fazlası görülüyor ise, diş hassasiyeti var demektir. Kişi, derhal diş hekimine kontrole gitmeli ve teşhis için hekime şikayetlerini anlatmalıdır.

Ağız ve diş sağlığının düzenli olarak bakımının sağlanması durumunda kişinin diş hassasiyetinin oluşması önlenebilir. Dişlerin yanlış bir şekilde fırçalanması ve yanlış bakım uygulanması diş hassasiyetine yol açabilir. Dişlerin bakımının ihmal edilmesi gibi, dişlerin bakımının gereğinden fazla sağlanması da diş hassasiyetine yol açabilir.

Hassas Dişler Nasıl Tedavi Edilir?

Hassas dişlerin tedavisi için kişi dişlerin aşımını önleyici ağız gargaraları ve diş macunları kullanılmalıdır. Bunların yanı sıra kişinin çürümeleri önleyici diş macunu kullanılması da sağlanmalıdır. Eğer kişinin diş hassasiyeti çok ağrılı bir süreçte ise florürlü diş cilaları kullanılarak çözüm sağlanabilir. Ayrıca duyarsızlaştırma ya da cerrahi işlemler ile birlikte dil hassasiyeti tedavi edilebilir.

Diş Hassasiyet Nedenleri ve Tedavisi başlıklı yazımız ile ilgili düşüncelerinizi yorumlar kısımından bizler ile paylaşabilirsiniz.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.